Despre SEVIS - Student Exchange Visitors Information System  

top

Ce este?

Este o baza de date creata de BICE (Bureau of Immigration and Customs Enforcement fost INS).

Toti participantii la programele Work&Travel si Professional career Training ce au aplicat pentru viza J-1 si pentru formularul DS-2019 incepand cu data de 01 septembrie 2004, trebuie sa plateasca o taxa aditionala, in vederea aplicarii pentru viza. Aceasta taxa este implementata de Departamentul Homeland Security al Statelor Unite si este cunoscuta sub numele de SEVIS. Colectarea sa este necesara acoperirii costurilor sistemului SEVIS, folosit in evidenta tuturor studentilor internationali care intra pe teritoriul SUA. Regulamentul cere ca dovada platii acestei taxa sa fie prezentata oficialilor consulari in timpul procesului de aplicare pentru viza. Orice aplicatie pentru J viza prezentata fara taxa SEVIS va fi refuzata conform 221(g).

Cum se plateste taxa SEVIS?

In dorinta de a face acest proces mai usor pentru participantii programelor Summer Work& si Trainee, sponsorii vor colecta prin intermediul partenerilor taxa SEVIS de la fiecare participant in valoare de 35$ pentru programul Work&Travel si de 100$ pentru programul Professional Career Training. Nu se va mai adauga nici o taxa a serviciilor SEVIS. Formularul I-901 (formularul taxei SEVIS) si chitanta de plata I-797 vor fi trimis participantilor, impreuna cu formele DS-2019, astfel incat acestia sa poata aplica pentru viza.

Taxa SEVIS nu este returnabila. Prin politica guvernamentala a Statelor Unite, nu se va returna nici o taxa SEVIS conform cu formele de asigurare DS-2019 sau in eventualitatea unui refuz al vizei ori anularii programului pentru orice motiv.

Cum te inscri in baza de date BICE?

In momentul emiterii DS-2019 esti inscris automat in SEVIS. Locul de munca de pe oferta ta este adresa curenta in SEVIS. Este obligatoriu ca in termen de 10 zile dupa ce intri in State sa accesezi SEVIS-ul pentru a-ti confirma adresa locului de munca si a-ti completa adresa unde locuiesti (Housing Address).

ATENTIE !!! Daca adresa ta curenta (locul de munca) in State nu corespunde cu adresa din SEVIS ti se anuleaza viza si poti fi deportat. Posibilitatea de a obtine alta viza de S.U.A. este aproape nula.

Trebuie sa anunti Work Experience daca vrei sa-ti schimbi locul de munca initial! Toate schimbarile referitoare la slujba sunt supuse aprobarii firmei Work Experience.

Daca adresa ta curenta (locul de munca) in State nu corespunde cu adresa din SEVIS ti se anuleaza viza si poti fi deportat. Posibilitatea de a obtine alta viza de S.U.A. este aproape nula.

Aceasta taxa se plateste odata cu achitarea intregului tarif al programului la noi la firma, iar noi o vom vira in contul Departamentului de stat al SUA prin intermediul partenerului nostru american. Ca dovada a platii acestei taxe vi se va emite un formular I-797 (SEVIS fee receipt) care va fi atasat formularului DS2019.