Locuri de munca strainatate Legislatie – ANGLIA

Informatii legislative UK: Procedura Self Employed

Pentru exercitarea de activităţi ca self-employed în Marea Britanie nu este necesară dobândirea unei autorizaţii de muncă. Ceea ce caracterizează statutul de self-employed este faptul că persoanele cu acest statut nu lucrează subordonat pentru cineva, deci în baza unui contract de muncă, ci în baza unor contracte de prestări servicii, pe care le încheie cu beneficiarii. Persoanele cu acest statut îşi achită individual impozitele către stat şi contribuţiile către asigurarea de stat..

În termen de 3 luni de la începerea activităţii persoanele interesate trebuie să se înregistreze la oficiul HM Revenue & Customs din zona în care locuiesc. Statutul de self-employed poate fi declarat fie telefonic (Tel: 0845 915 4515), fie direct la sediul HM Revenue & Customs prin completarea unui formular (CWF1 – Click aici pentru a descarca formularul) cu privire la tipul activităţii pe care desfăşurate în mod independent. Sancţiunea prevăzută pentru nerespectarea acestei obligaţii este amenda de £100.

Potrivit Reglementărilor privind imigraţia (2006) se poate aplica (nu este obligatoriu) pentru obţinerea certificatului de înregistrare (registration certificate) la Border and Immigration Agency, certificat care să ateste calitatea de self-employed. Certificatul de înregistrare pentru lucrătorii independenţi, cunoscut şi sub denumirea de yellow card, se obţine prin completarea formularului BR1 la care trebuie ataşate dovezi ale desfăşurării activităţii în calitate de lucrător independent(lista completă a documentelor necesare este prevazută în cuprinsul formularului BR1)

Cel mai simplu mod sa devi self-employed e sa te duci la unul din numeroasele Job Center (veti fi indrumati catre unul de catre partenerii nostri). Tot procesul dureaza de obicei 30 minute, lumea este amabila cu tine chiar daca nu vorbesti bine engleza. Ai nevoie de 2 documente de identitate (pasaport si carte de indetitate), doua poze tip pasaport si dovada adresei de domiciliu.

Urmatorul pas este obtinerea – National Insurance Number (NINO) – Numar Social (fiecare persoana din UK are un cod gen Carte de Munca) vei primi unul in aproximativ 30 de zile. Pentru a putea primi NINO vei avea nevoie “Letter of Accountant Appointment” ca si dovada ca ati fost luat in evidetentele unui contabil (veti fi indrumati catre un contabil de catre partenerii nostri). Teoretic aveti drept de munca din momentul in care vi s-a confirmat ca inregistrarea d-voastra a ajuns la Home Office, anuntand ca ati devenit self-employed, insa acest lucru va putea fi verificat si de catre Work Experience.

Dupa inregistrare, va trebui sa dovediti ca lucrati deja ca Self Employed aratand contracte incheiate cu clienti sau Invoice – facturi de plata. Datorita faptului ca fiecare aplicant al Work Experience beneficiaza de contracte incheiate direct cu partenerii nostri din Marea Britanie, aceasta procedura devine o simpla formalitate.

Desi la prima vedere aceste proceduri par laborioase, odata inceput demersul acesta devine unul foarte simplu. Work Experience va va indruma si asista gratuit in completarea si expedierea tuturor documentelor.

Informatii legislative UK: National Insurance Number (NINO)

Numarul de Asigurare Nationala (National Insurance Number) sau pe scurt NINO este numarul unic alocat de catre Departamentul pentru Munca si Pensii din UK (HM Revenue & Customs – HMRC) si este folosit ca un numar de referinta pentru sistemul de taxe. Numarul de Asigurare Nationala este obligatoriu daca munciti sau planuiti sa munciti in UK. Pentru a primi NINO trebuie sa aveti drept de munca. Daca nu aveti drept de munca, trebuie sa obtineti mai intai statutul de Self Employed descris la procedura anterioara.

Informatii legislative UK: CIS Scheme (Construction Industry Scheme)

CIS Card de obicei se refera la cei care lucreaza in Constructii, care au o schema de inregistrare aparte la HMRC.

La sfarsitul fiecarui an financiar, va trebui sa completati Self-Assessed Tax Return, prin care declarati cati bani ati castigat si se va calcula cati bani veti fi nevoit sa platiti ca si taxe.

Daca vreti sa munciti in constructii in UK, atunci primul pas care trebuie sa-l faceti este inregistrarea Self Employed.

O data cu aceasta inregistrare o sa primiti si numarul UTR. CIS inseamna Construction Scheme Industry si este inregistrarea la Oficiul de Taxe pentru plata taxelor si impozitelor special desemnate pentru muncitorii constructori.

Schimbarile in legislatia CIS de la 6 Aprilie 2007 au usurat modalitatea de inregistrare in urmatorul fel:

  • Odata inregistrat la Oficiul de Taxe puteti sa incepeti sa lucrati imediat
  • Nu mai exista card, veti avea un numar unic de referinta pentru plata taxelor – UTR

Pentru cei care doresc sa isi deschida o companie gen S.R.L sau in engleza LTD, puteti gasi informatile necesare aici http://www.companieshouse.gov.uk/.

Informatii legislative UK: CSCS Test (Construction Site Certificate of Safety)

Daca ati obtinut statutul de Self Employed si lucrati in constructii, cardul CSCS este obligatoriu. Acest card il puteti obtine programandu-va la un test numit Testul Health and Safety – Protectia Muncii. Cardul CSCS este dovada ca stiti normele de sanatate si protectie a muncii in constructii. Exista numeroase centre de testare CSCS in Londra, dar este uneori destul de greu sa gasiti un loc disponibil intr-un timp scurt. Puteti sa va inscrieti online pe site-ul www.cscs.uk.com sau prin telefon la 0844 248 5262.

Informatii legislative UK: Blue Card

Cardul Galben face accesul mai facil pe piata muncii din Regat. Cardul Galben este un certificat eliberat de Home Office si pentru a-l obtine trebuie sa aplicati pentru el prin intermediul Job Center. Avand Cardul Galben, primiti drept de munca in UK pe durata nedeterminata, platiti taxele catre guvern si nu mai aveti nici o restrictie in munca ca Self Employed.

Pentru a lucra ca “self-employed” nu este nevoie de obtinerea autorizatiei de munca/Yellow Card, lucratorul avand posibilitatea, insa nu si obligatia, de a aplica pentru obtinerea cardului galben, eliberat de catre Border and Immigration Ageny, structura a Home Office (Ministerul de Interne).

Conform noilor reglementari, aplicatia pentru Cardul Galben dureaza de la 4 saptamani pana la 14 saptamani.

Informatii legislative UK: Cursuri/Examene de limba engleza - IELTS

IELTS the International English Language Testing System este destinat testarii abilitatii lingvistice a candidatilor care au nevoie sa studieze sau sa lucreze in tari in care limba engleza este limba de comunicare. Testul acopera cele patru abilitati lingvistice: ascultat, citit, scris si vorbit.

Dati click aici pentru a urmari toate detaliile referitoare la inscriere, cursuri, locatiile si sustinerea examenului IELTS in Romania.

Call Now